• Tollvesenet har i sommer fattet et vedtak på en av våre importsendinger som går imot tidligere praksis, og som etter vår mening er i strid med gjeldende lovverk. Tollvesenet vil heretter ikke anerkjenne sølv- og gullmynter (definert som "legal tender" i sitt opprinnelsesland) som fritatt merverdiavgift. Dette betyr at alle innførsler av typiske investeringsmynter til Norge vil kunne bli belastet med 25% mva., på tross av at myntene er gitt legal tender status med pålydende valør.

  Realverdier.no vil dessverre ikke kunne innføre flere investeringsmynter inntil prinsipielt svar på vår klage til Tollvesenet/Skatt Øst (minus 7 vedlegg) foreligger.

  • This error message is only visible to WordPress admins

   Error: No posts found.

   Make sure this account has posts available on instagram.com.

  Hjem / Blogg / 20 ting du (kanskje) ikke visste om sølv

  20 ting du (kanskje) ikke visste om sølv

  Visste du at vi i 2005 startet utelukkende med å selge sølv?

  Av og til kommer vi over små faktaopplysninger og trivielle saker som fanger oppmerksomheten et sekund eller fler. Selve ordet «sølv» har en spesiell tendens til å pirre redaksjonens nysgjerrighet. Sølv er spennende på mange måter, og besitter unike egenskaper som gjør det uerstattelig på de fleste bruksområder. Det byr også på minimale utfordringer å skrive om det som interesserer oss aller mest!

  20 ting du (kanskje) ikke visste om solv banner

   

  Vel og lenge etter vi publiserte artikkelen 20 ting du (kanskje) ikke visste om gull, er det nå tid for at også sølv får sin rettmessige liste i bloggen vår. Her er 20 grunner til å bli blendet av dette edle metallet:

  1. Sølv er ett av fem metaller som mennesket først oppdaget.

  2. Mennesket lærte å skille sølv fra bly rundt 3000 f.Kr.

  3. I oldtidens Egypt og store deler av middelalderen var sølv mer verdsatt enn gull.

  4. Der finnes omtrent 17 ganger mer sølv i verden enn gull.

  5. Ingen produserer mer sølv enn Meksiko. Ingen kjøper mer sølv enn innbyggerne i USA.

  6. Hvert år blir det utvunnet rundt 27 000 tonn sølv på verdensbasis. Omtrent 2/3 av sølvet er et bi-produkt fra utvinning av kobber, bly og sink.

  7. Sølv er den beste termiske lederen av alle metaller. Det er med god grunn at varmetrådene i bakruten på en bil inneholder sølv.

  8. På en skala fra 0 til 100 for elektrisk ledeevne, står sølv som 100, kobber som 97 og gull som 76.

  9. Sølv er antiseptisk, og dreper bakterier og mindre organismer. Bakterier kan heller ikke formere seg på sølv, i motsetning til hva de kan på flere antibiotika. Bakterier kan heller ikke utvikle resistens mot sølv, noe som gjør sølv mer effektvt enn noe annet kjent antibiotikum.

  10. Det reneste sølvet som noengang er fremstilt er .999999 og koster mer enn gull.

  11. Man kan trygt spise seg mett på sølv, selv om det ikke er anbefalt. Det er ikke giftig og brukes ofte som matdekorasjon.

  20 ting du (kanskje) ikke visste om sølv12. I flere hedenske religioner var sølv forbundet med magiske egenskaper og feminin energi.

  13. Ordene «sølv» og «penger» har samme betydning på minst 14 forskjellige språk.

  14. Den Olympiske gullmedaljen er laget av sterling sølv (.925) og belagt med 6 gram gull.

  15. Cowboy’er i Det Ville Vesten puttet en sølvmynt i melken for å bedre holdbarheten.

  16. Sølvioner har blitt benyttet til værmodifisering for å skape regn og kontrollere orkaner.

  17. Sølvfulminat er en svært følsom og eksplosiv bestanddel av sølv, og brukes som eksplosiv i kinaputter og fyrverkeri.

  18. Intet annet element reflekterer lys som polert sølv, noe som gjør det nyttig i speil, teleskoper, mikroskoper og solceller, hvor det reflekterer hele 95% av det synlige lysspekteret.

  19. På grunn av sine mange unike egenskaper brukes sølv i utallige dagligdagse ting vi omgir oss med, som klær, kjøleskap, vaskemaskin, håndtak, plaster, solbriller, tannbørster, sengetøy, deodorant, kosmetikk også videre.

  20. Har du vært gift med samme partner i 25 år, kan dere feire sølvbryllup!

  Siste fra bloggen
  MARKEDSKURSER: