• Realverdier.no bruker informasjonskapsler (cookies) på sine nettsider for bl.a. statistikk og forbedring av innholdet. Når du besøker våre nettsider registreres data som bl.a. skjermoppløsning, type nettleser og hvilke sider du besøker. Disse opplysningene kan ikke brukes til å identifisere deg, og benyttes utelukkende til å forbedre våre nettsider og tjenester. Ved å fortsette å bruke Realverdier.no, forutsetter vi at du samtykker til bruk av cookies som beskrevet.

  Les mer om hvordan du kan administrere informasjonskapsler i din nettleser hos Nettvett.no.

  Hjem / Gull som investering

  Gull som investering

  Gull har alltid vært en relativt sikker investering, og er et godt alternativ som erstatning eller supplement til aksjeporteføljer og andre papirverdier.

  Selv om sølv er vårt hovedfokus, kan vi også hjelpe deg med å kjøpe større mengder gullmynter. Vi har til enhver tid rundt 2 kilo gullmynter på lager, fordelt på forskjellige attraktive produkter fra de største myntverkene. Ønsker du å handle mer enn 10 ozt gullmynter fra samme produsent, inviteres du til å ta kontakt slik at vi kan tilby deg lavest mulig pris.

  Litt om Gull

  Herbert Hoover

  «We have gold because we cannot trust governments.» – President Herbert Hoover til Franklin D. Roosevelt, 1933.

  Gull har en lang og kompleks historie. Helt siden gull først ble oppdaget, har det symbolisert rikdom og garantert makt. Begjært av mange men fordelt blant få. Gull har vært en besettelse hos mennesker og nasjoner, ødelagt kulturer og gitt makt til andre.

  I år 400 f.Kr. funderte Aristoteles over spørsmålet om det ultimate middel for penger. Han konkluderte med at gull var det perfekte byttemiddel av 5 årsaker:

  • Holdbarhet: Gull vil ikke råtne, knuse, smuldre, forfalle, ruste eller miste glans. Gull er upåvirket av luft, vann og selv de fleste syrer.
  • Bekvemt og transportabelt: Du kan bære et helt livs rikdom i lommen din.
  • Delelig: Gull kan med enkelhet deles i mindre mengder. 1 unse gull kan deles i 100 eller t.o.m. 1000 deler og fortsatt ha betydelig verdi.
  • Konsekvent: En unse rent gull er nøyaktig det samme uansett hvor du befinner deg, noe som gir høy likviditet og muliggjør handel i hele verden.
  • Etterspørsel: Gull har forbløffende mange bruksområder, flere i dag enn på Aristoteles tid. Dets unike egenskaper gir høy etterspørsel og metallets relativt knappe ressurser sikrer evig verdi.

  Gull er fremdeles det perfekte byttemiddel – kanskje mer perfekt som penger enn penger i seg selv.

  Vil du vite mer om gull?
  Besøk: Wikipedia – Gull

  MARKEDSKURSER: