• Realverdier.no bruker informasjonskapsler (cookies) på sine nettsider for bl.a. statistikk og forbedring av innholdet. Når du besøker våre nettsider registreres data som bl.a. skjermoppløsning, type nettleser og hvilke sider du besøker. Disse opplysningene kan ikke brukes til å identifisere deg, og benyttes utelukkende til å forbedre våre nettsider og tjenester. Ved å fortsette å bruke Realverdier.no, forutsetter vi at du samtykker til bruk av cookies som beskrevet.

  Les mer om hvordan du kan administrere informasjonskapsler i din nettleser hos Nettvett.no.

  Hjem / Platina & Palladium

  Platina & Palladium

  Økende industriell etterspørsel har gjort platina og palladium til populære investeringsmetaller. Noen av de viktigste bruksområdene inkluderer:

  • Katalysatorer
  • Brenselsceller
  • Oljeraffinering
  • Tannpleie
  • Medisinsk behandlig

  Pr. i dag lagerfører vi kun et beskjedent antall mynter av platina eller palladium. Leveringstid for større antall av disse myntene vil normalt være 14 dager. Bruk vårt kontaktskjema her eller send din henvendelse direkte til [email protected].

  Litt om Platina og Palladium
  Platina, som er i nær slekt med gull og sølv, er et enestående metall med unike egenskaper. Tilførsel er meget begrenset og mynter av platina er etterhvert vanskelig å få tak i. Det er foretatt beregninger som viser at alle reserver av platinum ville vært borte innen ett år om all utvinning skulle stanset i dag. Til sammenligning ville dagens gullreserver vart omtrent 25 år. Investorer som ønsker usirkulerte mynter av siste årgang må forvente å betale mye mer i påslag enn for mynter av eldre årgang.

  Palladium er søsteren til platina og er et «nobelt metall» (medlem av platinumfamilien). Lik platina har palladium også en rekke unike egenskaper som sikrer det en plass i industrien og som et investeringsobjekt. Dette fascinerende metallet har sterke bånd til platinum både i egenskaper og historie. Allikevel er der viktige fysiske egenskaper og andre elementer som skiller disse to metallene fra hverandre, som tilbud/etterspørsel og rådende markedssituasjon. Pr. i dag er det kun Canada og Russland som produserer investeringsmynter av palladium.

  For mer info om platina og palladium, se:
  Wikipedia – Palladium
  Wikipedia – Platina

  MARKEDSKURSER: