• Realverdier.no bruker informasjonskapsler (cookies) på sine nettsider for bl.a. statistikk og forbedring av innholdet. Når du besøker våre nettsider registreres data som bl.a. skjermoppløsning, type nettleser og hvilke sider du besøker. Disse opplysningene kan ikke brukes til å identifisere deg, og benyttes utelukkende til å forbedre våre nettsider og tjenester. Ved å fortsette å bruke Realverdier.no, forutsetter vi at du samtykker til bruk av cookies som beskrevet.

  Les mer om hvordan du kan administrere informasjonskapsler i din nettleser hos Nettvett.no.

  Hjem / Sølv som investering

  Sølv som investering

  Sølv har fascinert mennesker i flere tusen år, og har spilt en viktig rolle fra antikkens sivilisasjoner til moderne teknologi. Det har vært benyttet som byttemiddel i årtusener, og er i dag også et ettertraktet investeringsmetall med en lang rekke industrielle og medisinske bruksområder.

  En rekke land preger mynter av rent sølv: Australia, Kina, USA, Mexico, Østerrike og Canada er noen av de største produsentene.

  Hvorfor investere i sølv

  Civilized countries generally adopt gold or silver or both as money. – Alfred Marshall

  Hos Realverdier.no finner du et variert utvalg av mynter fra alle disse landene. Noen er egnet for sparing, andre er mer egnet for samlere. Har du andre ønsker, som en spesiell mynt fra et gitt år, vil vi i mange tilfeller kunne hjelpe deg med å skaffe denne.

  Litt om sølv:
  Den første mynt av norsk sølv ble slått i 1543 på Gimsøy kloster i Skien med sølv fra Gullnes gruve i Seljord. Fra starten og frem til sen middelalder var myntene laget i sølv eller legeringer med et visst sølvinnhold, og verdien skulle tilsvare en viss sølvvekt.

  Sølv spilte en viktig rolle i amerikansk økonomi, da Kongressen i 1792 bestemte at USA skulle basere landets monetære system på sølv og dets faste forhold til gull. Begynnelsen på 1900-tallet markerte en viktig økonomisk funksjon for sølv utover det å være et industrielt råmateriale, og sølv ble brukt i amerikanske mynter frem til 1965, året da den siste silverdollar ble preget.

  I dag er sølv ettertraktet som en verdifull og praktisk industriell ressurs, likeså som et attraktivt edelmetall for investering.

  Vil du vite mer om sølv?
  Besøk: The Silver Institute
  Se også: Sølv som element
  Fra bloggen: Sølv – en uerstattelig ressurs

  MARKEDSKURSER: